Известие

Collapse
No announcement yet.

Стандартни пружини + Bilstein B6 Sports ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стандартни пружини + Bilstein B6 Sports ?

Върти ми се муха в главата да си сменя вече шест годишните пружини с нови. Тази тема допълнително засилва бученето в главата.

В същото време ми се иска да си подобря малко окачването, без да го снижавам. След няколко дни четене на най-различни форуми се спях на Bilstein B6 Sports. За съжаление всички останали версии снижават колата, която и без това е изключително ниска.

Молбата ми е за мнение главно от хора които имат подобна конфигурация, или алтернатива.

Ще съм благодарен ако споделите цена за комплект амортисьори и пружини, както и за мястото от което могат да се закупят.
    sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Едно добро алтернативно окачване на тази марка е над 1000 лв!
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Да скъпички са, но след дълго мислене и чакане се обзаведох с предни. Въобще не съжалявам и скоро ще поръчам и задни.
      Пружините запазих, защото в разни магазини ми искаха по 2x200лв за предни и по 2x100 за задни с един месец доставка. Така комплекта стъпва два пъти по скъпо от Eibach за които също много се чудя.

Малко впечатления:
      Возията не се вдърви, а напротив - стана доста приятна. Амортисьорите реагират много бързо при всяка неравност. Не съм вярвал, че карането по павета може да ми достави удоволствие.
      При минаване през бабуна с висока скорост вече не удря в крайно положение, както правеше със стандартните амортисьори.
      Стори ми се малко странно но след смяната предницата се повдигна лекичко (около сантиметър).

Благодаря на хората които ми пратиха лични с предложение за Кони. Въпреки, че те имат регулиране на твърдостта, взех Bilstein.

Ето една снимчица. Много са мънички сравнен с макферсонските
      Attached Files
      sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

Първоначално публикувано от CTOMAHATA Покажи съобщение
        Да скъпички са, но след дълго мислене и чакане се обзаведох с предни. Въобще не съжалявам и скоро ще поръчам и задни.
        Пружините запазих, защото в разни магазини ми искаха по 2x200лв за предни и по 2x100 за задни с един месец доставка. Така комплекта стъпва два пъти по скъпо от Eibach за които също много се чудя.

Малко впечатления:
        Возията не се вдърви, а напротив - стана доста приятна. Амортисьорите реагират много бързо при всяка неравност. Не съм вярвал, че карането по павета може да ми достави удоволствие.
        При минаване през бабуна с висока скорост вече не удря в крайно положение, както правеше със стандартните амортисьори.
        Стори ми се малко странно но след смяната предницата се повдигна лекичко (около сантиметър).

Благодаря на хората които ми пратиха лични с предложение за Кони. Въпреки, че те имат регулиране на твърдостта, взех Bilstein.

Ето една снимчица. Много са мънички сравнен с макферсонските
        Май една стаб щанга на АЙБАХ се виждам тама, а
        С нея значително ще си подобриш поведението
        ЧЕСТИТО!
        sigpic

Comment

Много пари тия стаб щанги бе деба.....по принцип по дебелата щанга не прецаква ли по бързо тъпите биалекти.......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

колега аз съм с такъв подобен сетъп на мойто тъпо
            билщайн Б8 и айбах червени пружини
            доста е доволно
            alfa 164 t.s ex
            tipo 2,0 16v turbo ex
            opel astra amnesia ex
            megane 2 ex
            alfa 159 jtd ех
            audi A6/S TQ 330+
            audi a4 b5 1,8 TQ 500++
            alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

Първоначално публикувано от CTOMAHATA Покажи съобщение
              .....
              Колега, от любопитство ще те помоля да снимаш вътрешната част на тампоните, които идват в комплекта на спортната стаб.щанга на айбах Интересно ми е как изглеждат нарезите, които задържат смазката...
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
              X